Trancedans


Trancedans

Trancedans is een oeroud ritueel en vinden we terug binnen diverse culturen wereldwijd. Zoals bij o.a. de Inuit, de Navajo, de Sioux van Noord-Amerika, de Siberische sjamanen en de Saami van Scandinavië. Trancedans is een krachtige ervaring en wordt ook wel medicijn genoemd. De opzwepende muziek neemt je mee op reis om tot vele inzichten en heling te komen. Door geblinddoekt te dansen (verduistering), wordt de pijnappelklier geactiveerd en kom je in een diepe(re) en natuurlijke staat van trance. Het opent je innerlijke zintuigen, waardoor je zgn. kunt 'reizen'. Trancedans stelt je in contact met een (andere) spirituele werkelijkheid en diens helpers. Beperkende overtuigingen en conditioneringen kunnen worden afgedaan, zodat er een nieuwe en vrijere levenshouding ontwikkelt wordt. Bij deze activiteit worden geen entheogenen gebruikt.

 

We leiden het ritueel in met een gezamenlijk gebed, smudgingsronde en geleide meditatie/visualisatie. Vervolgens starten we met de vuurademhaling (ademhalingstechniek) en zorgen voor een goede gronding. De vuurademhaling zorgt voor meer aanlevering van zuurstof naar de hersenen, waardoor je een grotere staat van bewustzijn gaat ervaren. Een veilige setting met professionele begeleiding is uiteraard gewaarborgd!

 

Waarom Trancedans?

* Als bron van inspiratie

* Geeft veel nieuwe inzichten en vergemakkelijkt nieuwe keuzes

* Te gebruiken als overgangsritueel van en naar een bepaalde levensfase

* Geeft beweging aan het lichaam/ieder danst in eigen tempo

* In te zetten als dansmeditatie en helingsritueel

* Geeft verdieping, antwoorden en inzichten in persoonlijke processen

* Voor een ieder die sjamanistisch wil reizen

* Werkt zeer ondersteunend binnen de processen na deelname aan een Ayahuasca ceremonie

 

Programma:

19.15 uur: Start introductie (inloop vanaf 18.45 uur)

19.45 uur: Trancedans

21.30 -22.15 uur: Nabespreking (thee met lekkers)

Max. 10 deelnemers

  

Zie ook agenda voor beschikbare data: www.condora.nl/agenda


©Copyright CONDORA 2016- Alle rechten voorbehouden!

Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op tekst die U op deze site aantreft bij CONDORA.

Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is NIET toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door de webmaster van CONDORA.